دبير کل حزب مردم‌سالاري در همايش «مجلس دهم، انتخابي متفاوت»؛

اکثريت مجلس دهم بايد از عناصر نوگرا، متخصص، کارآمد، پاکدست و معتدل باشند

نمايندگاني که از بيت‌المال پول گرفته‌اند بايد پاسخگو باشند
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۱:۲۶
Share/Save/Bookmark
 
دبيرکل حزب مردم‌سالاري گفت: تفکر هشت سال پيش مورد پذيرش مردم نيست، آنها شکست خوردند، بنابراين بايد ساکت باشند و قدري پررويي را کنار بگذارند، چراکه آن تفکر نتيجه نداد.
به گزارش فارس مصطفي کواکبيان در همايش «مجلس دهم، انتخابي متفاوت» در محل خانه شهر، اظهار داشت: بعضي از دوستان سوال کردند چرا دو تشکل اصلاح‌طلب طي يک ساعت در شهر کرمان برنامه برگزار کرده‌اند و بايد بگويم در فرودگاه وقتي آقاي خرازي را ديدم، متوجه شدم دو برنامه به صورت همزمان هست و خرازي گفت، برنامه ما خصوصي است و جنبه عمومي ندارد.
وي بيان داشت: هيچ قصد، غرض و مرض خاصي براي برگزاري دو نشست اصلاح‌طلبان در يک ساعت در شهر کرمان نبوده است، در حالي که برخي از سايت‌ها نوشته‌اند اين نشانه اختلاف است.
دبيرکل حزب مردم‌سالاري در بخش ديگري از سخنان خود ابراز داشت: آن جرياني که تصور مي‌کند فقط خودش بايد همه امور را در دست داشته باشد و تفکر انحصارطلبانه براي خودش در پيش گرفته بايد بداند، مردم از نشست‌هاي اصلاح‌طلبان استقبال مي‌کنند و به آنها توصيه مي‌کنيم، شما هم اصلاح‌طلب شويد و بفهميد در جامعه اتفاقاتي مي‌افتد و آنها بايد از تفکري که در آن به سر مي‌برند، گاهي عدول کنند.

کواکبيان يادآور شد: عقلاي آنها در خانه احزاب و يا ديگر جاها اعتقاد دارند بايد جريان‌هاي سياسي با منشور اخلاقي با يکديگر همکاري و تعامل داشته باشند. اين فعال سياسي اصلاح‌طلب عنوان کرد: معتقدم دولت يازدهم اگر از مذاکرات و مباحث ديپلماسي روابط خارجي فراغت پيدا کرد بايد يک بخشي از وقت را به اين مسائل بگذارد که گفت‌و‌گوهايي در سطح ملي شکل بگيرد و به نقش مربوط به احزاب، مطبوعات و جامعه مدني و بسياري از وعده‌هاي روحاني بپردازند.

کواکبيان ادامه داد: معيشت، گراني، تورم و بحث‌هاي اقتصادي هم درست است، اما نبايد توسعه سياسي داخلي مغفول ماند و زمان از دست برود، وظيفه دولت و همه دولت‌هاست اين توسعه متوازن و پايدار را با هم پيش ببرد. وي تصريح کرد: صادقانه عرض مي‌کنم اگر اصلاح‌طلبان نبودند، دولت يازدهم روي کار نمي‌آمد و اصلاح‌طلبان به برآمدن دولت يازدهم کمک کردند و بايد به مطالبات آنها توجه شود.
کواکبيان ادامه داد: در سال جاري دو انتخابات مهم را در پيش داريم، طبيعتاً بايد زمينه‌ها و مقدمات اين انتخابات به خوبي فراهم شود و دولت در اين زمينه تلاش کند و اميد زيادي دارم اين تلاش‌ها، آثار خودش را نشان دهد. وي اضافه کرد: خدا را شاکر هستيم، امروزه ديگر چندان دلواپسان نمي‌توانند، مدعي باشند و حرفي براي گفتن داشته باشند؛ هرچند در بعضي سايت‌ها و روزنامه‌ها دست‌بردار نيستند.

دبيرکل حزب مردم‌سالاري تبيين کرد: در سيرجان هم گفتم، اگر اين مواردي که مطبوعات منتقد و مخالف توافق وين به عمل مي‌آورد يک صدم اين را مطبوعات اصلاح‌طلب در دوره قبل انجام مي‌دادند درجا بسته مي‌شدند و مي‌گفتند، مصوبه شوراي عالي امنيت ملي است و شما خلاف آن عمل کرده‌ايد و البته اين قانون مطبوعات هم هست.

کواکبيان گفت: اين روزنامه‌ها جوري مسائل را جلوه مي‌دهند که گويا تيم مذاکره‌کننده فقط رفته‌اند، وطن‌فروشي کنند و کشور را به بيگانگان تحويل دهند و اين واقعاً عجيب است. وي عنوان کرد: من نمي‌گويم با اين روزنامه‌ها بايد برخورد کنند و بسته شوند، فقط يادشان باشد که ما اين مسائل را مي‌فهميم و يادشان باشد، بلايي‌هايي که در آن دوران سر ما آمد و حالا خوش و خوش مي‌گويند که اين جوري بايد بنويسيم و بگوييم.

دبيرکل حزب مردم‌سالاري با اشاره به اينکه در مذاکرات هسته‌اي پيروزي بزرگي به‌ دست آورديم، عنوان داشت: آنهايي که دانش‌آموخته و درس‌خوانده رشته روابط بين‌الملل هستند، مي‌فهمند چه اتفاقي در عرصه بين‌المللي به‌ وجود آمده و مي‌فهمند براي نخستين بار شوراي امنيتي که براي يک کشور 6 قطعنامه را يکجا لغو کرده، يعني چه. اين فعال سياسي اصلاح‌طلب متذکر شد: هر زمان به آقايان مي‌گفتيم اينها قطعنامه است، مي‌گفتند، کاغذپاره است و با آن ادبيات سخيف مي‌گفتند، اينها بايد قطعنامه‌دانشان پاره شود. کواکبيان با بيان اينکه ما به دنبال سلاح هسته‌اي نيستيم و مقام معظم رهبري هم بر اين موضوع تأکيد کردند، افزود: قبول داريم، يکسري محدوديت‌ها را در مذاکرات پذيرفته‌ايم، اما مفهوم مذاکره برد - برد همين است. وي يادآور شد: ما نمي‌گوييم با اين توافق همه مسائل بايد درست شود، اما به هر حال دولت يک پيروزي بزرگي در عرصه ديپلماسي به‌ دست آورده است.

دبيرکل حزب مردم‌سالاري با بيان اينکه سوره فتح اساساً به علت جنگ نازل نشده، بلکه براي صلح حديبيه است، گفت: پيامبر اعظم (ص) در ظاهر در صلح حديبيه امتياز زيادي دادند، اما عواقب آن شامل فتح مکه و غلبه اسلام است. کواکبيان تبيين کرد: اگر قرار است، ما متهم شويم که يک محدوديت‌هايي را پذيرفته‌ايم اين را با صراحت مي‌گوييم که اين محدوديت‌ها را پذيرفتيم، اما اگر نمي‌پذيرفتيم چه بايد مي‌کرديم و اگر توافق نمي‌شد آن 6 قطعنامه بايد مي‌شد 16 تا.
وي تأکيد کرد: آيا ما بايد روشي که هشت سال طي شد را ادامه مي‌داديم، در حالي که در انتخابات نشان داده شد آن تفکر، تفکري نيست که مورد پذيرش مردم باشد و نماينده آن تفکر حداکثر 4 ميليون رأي در سراسر کشور در برابر 18، 19 ميليون رأي داشت و آنها شکست خوردند، بنابراين بايد ساکت باشند و قدري پررويي را کنار بگذارند، چراکه آن تفکر نتيجه نداد.



دبيرکل حزب مردم‌سالاري با اشاره به اينکه ما همايش دل‌آراميم را در نقطه مقابل دلواپسين مطرح کرديم، تأکيد کرد: اگر رهبري کمک نمي‌کردند اينها نمي‌گذاشتند کارها پيش رود و چند روز قبل زماني که فابيوس آمد، يک عده‌اي را راه انداختند به سمت فرودگاه اما وقتي ديدند، جمعيت کم است و فقط 20 نفر هستند، خودشان را جمع کردند، اما واقعيت اين است که دست‌بردار نيستند.

کواکبيان بيان کرد: راه برون‌رفت از اين مسائل اين است که ما بايد انسجام تشکيلاتي و اتحاد دلسوزانه اصلاح‌طلبانه را داشته باشيم و راهش اين است که بياييم، مجلسي متفاوت از اين سه مجلس ايجاد کنيم؛ دوستان به اصطلاح اصولگرا که در آن جا خوش کرده‌اند و 12 سال است، در مجلس هستند قدري عقب بروند و خستگي در کنند. وي ادامه داد: معتقدم، سه تحول در اين مجلس بايد ايجاد شود، نخست اينکه تفکر نوگرايي و اصلاح‌طلبي در اين مجلس حتماً بايد انجام شود، چراکه مي‌بينيم بعضي از اين دوستان نمي‌خواهند به‌روز باشند و توجه کنند، دنيا به چه سمتي مي‌رود.
دبيرکل حزب مردم‌سالاري خاطرنشان کرد: طبق سند چشم‌انداز 20 ساله 1404 بايد اول منطقه و دهمين اقتصاد برتر دنيا شويم و اگر مي‌توانستند در اين 12 سال گلي به سر ملت مي‌زدند، اما کسي را متهم نمي‌کنيم که به عمد نخواستند، بلکه نتوانستند. کواکبيان گفت: عناصر نوگرا، متخصص، تحصيلکرده و اصلاح‌طلب به مجلس بيايند و مجلس قوي است که دولت قوي درست مي‌کند، اما مجلس فعلي نمي‌تواند و بايد تحول ايجاد شود.

اين نماينده مجلس هشتم شوراي اسلامي ادامه داد: مسئله دوم نقش جوانان است و اعتقاد دارم بايد 25 درصد مجلس را جوانان بين 30 تا 40 سال بگيرند و نيروي جوان ما دلسوز، صادق و پرنشاط است؛ البته اين را به دولت هم توصيه مي‌کنيم و مجلس هم بايد به جوان‌گرايي توجه کند.
کواکبيان افزود: حداقل 10 درصد مجلس هم بايد متعلق به خانم‌ها باشد، اما حالا فقط سه درصد هستند، در حالي که در افغانستان 80 نماينده خانم داريم و در ايران فقط هشت خانم در مجلس است و وجود زنان به عنوان نيمي از جمعيت جامعه بسيار مؤثر است و مي‌تواند در فضاي عمومي مجلس تأثيرگذار باشد.
وي در ادامه سخنان خود با اشاره به وصيتنامه امام راحل، عنوان کرد: امام خميني (ره) در وصيتنامه خود فرمودند «نمايندگاني انتخاب کنيد که متعهد به جمهوري اسلامي هستند»، بنابراين هم بخش جمهوريت و هم اسلاميت مهم است. کواکبيان يادآور شد: ما طرفدار طرح استاني شدن انتخابات بوديم، چراکه بحث احزاب را مي‌توانست جلو ببرد.
وي افزود: بعضي از نمايندگان دوست دارند به شکل لودرچي و آسفالت‌کار شهر ظاهر شوند، در حالي که نماينده بايد ملي و در سطح کلان فکر کند و براي رفع مشکلات جمهوري اسلامي وقت بگذارد.
اين فعال سياسي بيان داشت: امام راحل تعبيري دارند که نماينده را مانند مدرس انتخاب کنيد و اين خيلي مهم است و دو ويژگي مهم ساده‌زيستي و پاکدستي شهيد مدرس مورد تأکيد قرار دارد و ما مجلس پاک و پاکدست مي‌خواهيم.

کواکبيان بيان کرد: در مجلس هشتم حداقل سه پول بين نمايندگان توزيع کردند، اما ما قابليت و لياقت نداشتيم و سمت ما نيامدند، اما اين پول‌ها توزيع شد و من تحقيق و تفحص براي معاون اول داده بودم و هيئت رئيسه من را خواست و گفت، معاون اول که تحقيق و تفحص نمي‌شود، شما مي‌توانيد از وزرا بپرسيد.وي تأکيد کرد: شوراي نگهبان و عزيزان دلسوز بيايند و مو را از ماست بيرون بکشند و هرکس پول گرفته است، بايد جواب پس دهد.
کواکبيان ادعا کرد: يک پولي آوردند و گفتند، بايد به مرحوم کردان رأي دهيد و حتي اصولگرايان با آنها درگير شدند و عنوان آن پول کمک به مساجد بود، اما چرا زماني که مي‌خواستند، رأي اعتماد بگيرند کمک به مساجد يادشان افتاد. وي يادآور شد: يک پولي هم سعيد مرتضوي توزيع کرد که کارت هديه 20، 30 ميليون توماني بود و مي‌گفت کمک به حوزه‌هاي انتخابيه است و ما معتقديم اينهايي که وامدار اين افراد مي‌شوند مي‌خواهند براي آنها تصميم بگيرند و نه مردم.
دبيرکل حزب مردم‌سالاري ادامه داد: امام خميني (ره) فرمودند «نمايندگاني انتخاب کنيد که مطلع از اوضاع سياسي کشور باشند»، اما بعضي از نمايندگان خبر ندارند چه خبر است. کواکبيان اضافه کرد: عناصري که در مجلس هستند بايد کارآمدي داشته باشند و باري از دوش مردم بردارند و به فرموده امام راحل بايد نماينده عصاره فضايل ملت و سمبل اخلاق باشد.
کواکبيان ابراز داشت: معتقديم، مجلس دهم، مجلس متفاوتي خواهد بود، اما نمي‌گوييم اصلاً اصولگرايان نباشند، بلکه 80، 90 اصولگرا باشد، اما همان اصولگرايان هم بايد معتدل باشند و افراط‌گرايي براي مجلس دهم سم است و مجلس دهم بايد معتدل با اکثريت اصلاح‌طلب باشد. وي گفت: يک راه بيشتر براي ما اصلاح‌طلبان باقي نمي‌ماند و آن يک ليست سراسري واحد و بدون اختلاف است.

مردم تشنه آموزش و شرکت در احزاب و بحث‌هاي سياسي هستند

همچنين دبير حزب مردم‌سالاري استان کرمان گفت: استقبال مردم از دوره‌هاي آموزشي حزب مردم‌سالاري در کرمان بيانگر اين است که آموزش در احزاب و جامعه ما ضعيف بوده و مردم تشنه آموزش و شرکت در احزاب و بحث‌هاي سياسي هستند.سجاد صفاهاني در همايش «مجلس دهم، انتخابي متفاوت» اظهار داشت: حزب مردم‌سالاري در استان کرمان توانسته از انسجام خوبي برخوردار شود و دفاتر و شعبه‌هاي فرعي را در هشت شهرستان راه‌اندازي کرده‌ايم و دفتر حزب در سيرجان افتتاح شد.

وي بيان داشت: اعضاي حزب مردم‌سالاري در بم، رفسنجان، انار، بافت و ساير شهرستان‌هاي تابعه استان کرمان به خوبي کار مي‌کنند و اميدواريم اين تحزب‌گرايي در استان کرمان کارکرد خودش را داشته باشند.اين فعال سياسي اصلاح‌طلب با تاکيد بر اينکه دولت و مجلس قوي نيازمند احزاب قوي است از برگزاري دوره‌هاي آموزشي براي اعضاي حزب مردم‌سالاري و اجراي برنامه‌هاي داخلي خبر داد.صفاهاني ابراز داشت: نيروهاي قوي را آموزش مي‌دهيم که هر کدام مي‌توانند به عنوان يک دبير شهرستان کار کنند و دوره‌هاي خبرنگاري، علوم سياسي، مديريت و ... را برگزار مي‌کنيم.

دبير حزب مردم‌سالاري استان کرمان عنوان کرد: دوستان زيادي در دوره‌هاي آموزشي حزب مردم‌سالاري استان کرمان شرکت کردند در حالي که تصور نمي‌کرديم اين سيل عظيم از مردم بيايند و در دوره‌ها شرکت کنند.صفاهاني تصريح کرد: استقبال مردم از دوره‌هاي آموزشي حزب مردم‌سالاري در کرمان بيانگر اين است که آموزش در احزاب و جامعه ما ضعيف بوده و مردم تشنه آموزش و شرکت در احزاب و بحث‌هاي سياسي هستند.وي افزود: به جد مي‌توانم، بگويم تک‌تک اعضاي ما در حزب مردم‌سالاري از افراد توانمند و اصلاح‌طلبان مفيد و وزن‌دار استان کرمان هستند و مي‌توانند، موجب افتخار استان کرمان باشند.

نگاه تحزب را در جامعه نهادينه کنيم

همچنين دبير مجمع روحانيون مبارز استان کرمان گفت: بعضي از افراد زماني که فرمان امام خميني (ره) مبني بر حضور افراد مختلف در جبهه و جنگ بود، اين آقايان در کلاس‌هاي درس مي‌گفتند که شاگردان ما بايد درس بخوانند و حالا از آنهايي هستند که تيز و تند مدافع انقلاب اسلامي شده‌اند.

به گزارش فارس حجت‌الاسلام رضا خواجويي در همايش «مجلس دهم، انتخابي متفاوت» اظهار داشت: يکي از مشکلاتي که در عرصه مشارکت و توسعه سياسي در کشور ما از گذشته وجود دارد و همچنان وجود دارد، بحث تحزب و تحزب‌گرايي است. وي بيان داشت: بحث توسعه به معناي گسترش و بسط مشارکت مردم و حضور آنها در صحنه‌هاي مختلف است و اين گسترش و مشارکت مردم است که مي‌تواند مشارکت زيادي را از سر راه جامعه بردارد. وي اضافه کرد: قطعا ما هم بايد در جمهوري اسلامي اين نگاه تحزب را در جامعه نهادينه کنيم تا از اين بي‌ثباتي‌ها و هرج و مرج‌هايي که گاهي در تصميم‌گيري‌هاي کلان کشور اتفاق مي‌افتد جلوگيري شود و جلوي ديدگاه‌ها و انديشه‌هاي مستبدانه گرفته شود. اين فعال سياسي اصلاح‌طلب افزود: زماني که مردم، خودشان را در قالب حزب دخيل مي‌دانند، اين امر موجب رشد و تربيت سياسي جامعه مي‌شود و وقتي مردم، خود را در امور دخيل بدانند، پشتيباني و حمايت مي‌کنند. خواجويي همچنين تشکيل احزاب را در راستاي بهره‌گيري از خرد جمعي در تصميم‌گيري‌ها و کاهش ميزان خطا و اشتباه موثر خواند و پرورش و تربيت سياسي جامعه و بالا بردن آگاهي‌هاي جامعه در عرصه‌هاي مختلف را از جمله مواردي خواند که از تشکيل احزاب انتظار مي‌رود. وي با يادآوري اين موضوع که احزاب مشارکت حرفه‌اي، جهت‌دار و برنامه‌داري را دنبال مي‌کنند، ابراز داشت: مشورت و شورايي عمل کردن در قالب حزب تمرين مي‌شود.


کواکبيان در جمع مردم سيرجان؛
مجلس متخصص مي‌خواهيم و پاکدست


دبيرکل حزب مردم‌سالاري گفت: در مجلس آينده ليست 290 نفري اصلاح‌طلبان به صورت واحد مي‌آيد و اين بار 200 نفر اصلاح‌طلب در مجلس است.

به گزارش فارس مصطفي کواکبيان در جمع اصلاح‌طلبان سيرجان در محل تالار هلال‌احمر به اهميت انتخابات و حضور نمايندگان فعال و اصلاح‌طلب در مجلس آينده پرداخت و اظهار داشت: در مجلس آينده ليست 290 نفري اصلاح‌طلبان به صورت واحد مي‌آيد و اين بار 200 نفر اصلاح‌طلب در مجلس است.
وي افزود: مجلس متخصص مي‌خواهيم و پاک‌دست، نه اينکه محمدرضا رحيمي يک ميليارد و 200 ميليون تومان از بيت‌المال خرج کند تا خط سياسي راي آورد و يا سعيد مرتضوي پول پخش کند و هيچ حسابي نباشد. کواکبيان ابراز داشت: اگر مجلسي بخواهد اينگونه باشد، نمي‌تواند براي مردم کار کند، مجلس بايد مشکل مردم را برطرف و از سيرجان حمايت کند.

وي با انتقاد از کساني که از توافق هسته‌اي نگران هستند، عنوان کرد: رهبري تمام موارد را تاييد کردند و جاي نگراني نيست، اگر طي مدت پنج يا شش ماه تحريم‌ها برداشته مي‌شود و خيلي از کشورها امروز براي انعقاد قرارداد مي‌آيند، اين يک پيروزي بزرگ است.
کواکبيان افزود: بعضي‌ها هنر مخالفت دارند و مخالف هستند، آنهايي که از احمدي‌نژاد حمايت مي‌کنند در مجلس آينده جايي ندارند، مردم ما مي‌فهمند و خدا مي‌داند ما زجر مي‌کشيديم چرا که هر روز توافقات را زير سوال مي‌بردند.
اين نماينده سابق مجلس توافقات هسته‌اي را نقطه عطف اقتصاد ملت ايران عنوان کرد و ‌گفت‌: درست است با شش کشور مذاکره و توافق کرديم، اما 80 درصد اقتصاد جهان به دست آنها است و برد جهاني با ما است و اگر قطعنامه‌اي امضا شود ما همچنان مقتدر هستيم و به رجز‌‌خواني‌ها‌ي آمريکا و رژيم صهيونيستي توجهي نمي‌شود و نگران نباشيد.
کد مطلب: 76