دبير کل حزب مردم سالاري در جمع دانشجويان دانشگاه سمنان:

با توافق نهايي هسته اي اقتدار ايران افزايش مي يابد

دولت همزمان با مذاکرات هسته اي نبايد از وضعيت معيشت مردم و توسعه سياسي داخلي غافل باشد

3 ارديبهشت 1394 ساعت 2:53

اولين کرسي آزاد انديشي به همت کانون کرسي هاي آزاد انديشي دانشگاه سمنان با موضوع بيانيه سوئيس با سخنراني دکتر مصطفي کواکبيان استاد علوم سياسي دانشگاه علامه طباطبايي، نماينده هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي و دبير کل حزب مردم سالاري با حضور پرشور دانشجويان سمنان در تالار امير کبير اين دانشگاه برگزار شد.


دکتر کواکبيان در اين جلسه، دستاوردها، دغدغه ها و نکات قابل توجه بيانيه سوييس را و در پايان به سوالات متعدد دانشجويان در اين خصوص پاسخ دادند.

دبير کل حزب مردم سالاري در ابتداي اين سخنراني، با تسليت فرا رسيدن سالروز شهادت حضرت امام هادي (ع) و ذکر روايتي از آن امام همام که مي فرمايند «الشاکر اسعد بالشکر منه بالنعمه التي اوجبت الشکر لان النعم متاع و الشکر نعم الدنيا و العقبي"

يعني آنکه شخص شکرگزار به سبب شکر سعادتمند تر است تا به سبب نعمتي که باعث شکر شده است. زيرا نعمت کالاي دنياست و شکر گزاري نعمت دنيا و آخرت است تاکيد کرد: ما نيز در همه حال بايد شکر گزار درگاه احديت باشيم و ذکر و ياد او را در دلها داشته باشيم.

دکتر کواکبيان با بيان اين جمله که در خصوص مذاکرات هسته اي نيز بايد به درگاه خداوند شکرگزاري کنيم گفت:ما هميشه دل آرام بوده و هستيم و به دلواپسان نيز توصيه مي کنيم که خيلي دلواپس نباشند و با ذکر ياد و نام خداوند بر دلهاي خود آرامش ببخشند.

مدير مسئول روزنامه پيام استان به تشريح ۵ دستاورد بسيار مهم بيانيه سوئيس پرداخت و گفت:به رسميت شناختن حق غني سازي در داخل خاک ايران براي اولين بار از سوي گروه ۱+۵ با صراحت و شفافيت از جمله بهترين دستاوردها بود که با ۵۰۰۰ سانتريفيوژ‍ در نطنز و ۳/۶۷ درصد غني سازي بر آن تاکيد شده است که حتي در اين موضوع در توافق ژنو هم به اين صورت شفاف اشاره نشده بود.

اين استاد دانشگاه لغو تمامي تحريم هاي شوراي امنيت را از دومين دستاوردهاي اين بيانيه ذکر کرد و گفت: در اين بيانيه قرار شد که با امضاي توافق نامه نهايي و با صدور قطعنامه جديد، در شواي امنيت سازمان ملل تمامي ۶ قطعنامه قبلي که مربوط به موضوع پرونده هسته اي ايران است لغو شود.
 

کواکبيان افزود:درست است که در حال حاضر برخي آمريکايي ها مدعي شده اند که لغو تحريم ها به صورت مرحله اي و مثلا ظرف مدت ۶ ماه انجام مي گيرد ولي در خصوص نحوه برداشته شدن و چگونگي لغو تحريم ها و مباحث جانبي آن بايد در اين مدت باقي مانده و در توافق نامه نهايي بحث وبررسي شود. ولي برچيده شدن اصل تحريم هاي هسته اي با شفافيت در بيانيه مشترک تصريح شده است.

دبير کل حزب مردم سالاري خطاب به دلواپسان گفت: اين ۶ قطعنامه متاسفانه در دولت قبلي از طرف سازمان ملل صادر شد و با وجود اينکه بارها و بارها ما در مجلس هشتم بر جلوگيري از قطعنامه ها تاکيد داشتيم اما آقايان اين ها را کاغذ پاره مي خواندند و به آن توجهي نکردند.

وي به افزايش بي رويه قيمت ارز در آن زمان نيز اشاره کرد و گفت:کار به جايي رسيده بود که افزايش قيمت ارز تا مرز ۴ هزار تومان را هم به گردن «جمشيد بسم الله» مي انداختند و البته در اين اواخر خودشان نيز اعلام کردند که تحريم ها نيز بي اثر نبوده است.

اين نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي دستاورد سوم بيانيه سوئيس را اصل بازگشت پذيري در صورت نقض تعهدات از طرف مقابل اعلام کرد و گفت:با اين دستاورد ديگر دلواپسان نبايد دلواپسي داشته باشند چرا که قبلا در توافق نامه ژنو همين بحث هم مطرح نبود و نوعي نگراني از نقض تعهدات طرف مقابل مطرح بود اما با اصل بازگشت پذيري در اين مذاکرات نگراني ها رفع خواهد شد.

دبير کل حزب مردم سالاري تحقيق و توسعه يعني همان (R & D) را دستاورد چهارم اين بيانيه ذکر کرد و گفت: در اين صورت مي توانيم به نسل هشتم سانتريفيوژ دسترسي پيدا کنيم که حدود ۲۲ «سو» انرژي توليدمي کند(يعني ۲۲ برابر سانتريفيوژهاي موجود در نطنز).

کواکبيان به تشريح دستاورد پنجم اين بيانيه نيز اشاره کرد وگفت: بهرحال تعامل مشترک با کشورهاي مختلف دنيا و گرفتن امتيازات از آنان نيز از نکات مثبت و دستاورد مهم بود که در ادامه کار با همه اين کشورها در جهت گشايش وضعيت اقتصادي مي توانيم همکاري کنيم و شکي ندارم باتوافق نهايي هسته اي اقتدار ايران افزايش خواهد يافت.

وي لغو ممنوعيت انتقال موشک اس-۳۰۰ روسها به ايران را بي ارتباط با اقتدار ناشي از آثار و نتايج بيانيه ندانست و گفت: هرچند که حوادث اکراين در رفع اين ماموريت بي تاثير نبود ولي صدور بيانيه و مذاکرات بيشترين سهم را در اين موضوع داشت.

دبير کل حزب مردم سالاري به بازي هاي کنگره آمريکا و مباحثي که اين روزها به راه انداختند نيز اشاره کرد و گفت:اگر واقعا در مذاکرات صرفاً آنان از ايران امتياز گرفتند و توانستند منافع خود را تامين کنند پس اين بازي ها و عصبانيت آنان براي چيست؟پس بايد به اين نکته توجه داشته باشيم که آمريکا نيز در اين مذاکرات قرار است امتيازاتي که کنگره اين همه واکنش نشان داد.

دبير کل حزب مردم سالاري در ادامه با بيان اينکه پس از بيانيه سوئيس حزب مردم سالاري اولين حزبي بود که ضمن تبريک، نکاتي را به مسئولان توصيه کرد،اظهار داشت اولين دغدغه ما اين است که مسئولان هسته اي ايران بايد در توافق نامه نهايي ضمانت هاي لازم را از ۱+۵ بگيرند و با صراحت آن را بيان کنند.

کواکبيان در همين حال خطاب به دلواپسان گفت:يکي از دلايلي که فکت شيت ايراني توسط مسئولان منتشر نمي شود همين موضوع اخذ ضمانت ها است و احتمالاً نمي خواهند که طرف مقابل به راحتي متوجه تصميم ايران در اين خصوص شود.

کواکبيان در تشريح دغدغه دوم در خصوص اين بيانيه گفت: مسئولان بايد توجه داشته باشند که متن توافق نامه نهايي بايد شفاف،صريح،بدون تفسير باشد و تمام ابهامات را رفع کند.

وي با بيان اينکه مسئولان بايد در خصوص ايجاد محدوديت ها، و زمان و نحوه نظارت ۱+۵ آن نيز توجه لازم داشته باشند ،اظهار داشت: در خصوص لغو تحريم ها نيز مسئولان ما مي گويند همزمان با روز اجراي توافق نامه و آنان بحثي ديگر را مطرح مي کند لذا بايد به اين موضوع نيز به صورت شفاف و صريح رسيدگي شود.
 

کواکبيان گفت:در اين بيانيه آمده است که آژانس بايد در خصوص محدويت ها و اجراي توافق نامه و تبديل فوردو به يک مرکز تحقيقاتي و يا کاهش حجم پلتونيوم اراک راستي آزمايي کند لذا اين نکته مهم بايد مدنظر مسئولان ما باشد که آژانس سابقه چندان خوبي در خصوص راستي آزمايي ندارد بنابراين بايد نحوه راستي آزمايي نيز بايد شفاف باشد.

اين استاد دانشگاه با اشاره به متن قطعنامه ۱۹۲۹ که در آن اشاراتي به موشک هاي دور برد ايران کرده است،گفت:سيستم دفاعي ايران هيچ ارتباطي به مسائل هسته اي ندارد و مسئولان نبايد اجازه دهند که آنان بتوانند به سيستم دفاعي و امنيتي و نظامي ما نظارت داشته باشند لذا اين موضوع خط قرمز توافق نهايي است.

کواکبيان در خصوص آخرين دغدغه حزب مردم سالاري در خصوص بيانيه سوئيس گفت:کنگره آمريکا اين روزها اعلام کرده است که توافق نامه نهايي بايد با تصويب اين کنگره باشد،و اوباما و دولت آمريکا هم آن را قبول کرده اند لذا مسئولان ما بايد توجه داشته باشند که ما با گروه ۱+۵ و دولت آمريکا طرف هستيم و با کنگره نيز کاري نداريم و در اين خصوص هم بايد ضمانت هاي لازم را اخذ کنيم وقبل از هر توافقي بايد همين موضوع را تصريح کنيم.

دبير کل حزب مردم سالاري در ادامه نکاتي را هم يادآور شد.

وي در بيان نکته اول با مطرح کردن اين جمله که «انرژي هسته اي حق مسلم ماست» اما ما به دنبال بمب هسته اي » نيستيم گفت: خيلي از کساني که اين روزها ساز مخالف مي زنند ظاهرا به گونه اي سخن مي گويند که گويا ما به دنبال بمب هسته اي هستيم . در حالي که فتواي رهبر معظم انقلاب اسلامي اين است که هرگز به دنبال بمب هسته اي نيستيم و بايد به اين نکته نيز توجه کنيم.

کواکبيان گفت:ايران چون هيچ نگراني وحتي نقطه ابهامي در اين خصوص ندارد بازديدهاي سرزده و غير سرزده آنان را نيز مي پذيرد.

دبير کل حزب مردم سالاري با اشاره به سخنراني رهبر معظم انقلاب در جمع فرماندهان سپاه و تاکيد ايشان بر «نرمش قهرمانانه از سوي مسئولان در بحث هسته اي» گفت:نرمش قهرمانانه يعني اينکه ديگر به دنبال مسير قبل نباشيم و بايد فصل تازه اي را شروع کنيم خيلي ها باور ندارند که دولت قبل تغيير کرده و دولت جديدي بر سرکار آمده است بايد مفهوم نرمش قهرمانانه را ياد بگيريم.

وي افزود: نرمش قهرمانانه به مفهوم عزت فروشي و تسليم شدن نيست بلکه پذيرش نتيجه برد برد است اگر توجه کنيم پيامبراکرم (ص) نيز در صلح حديبيه از برخي نکات فرعي نيز کوتاه آمد ولي دستاورد هاي خوبي پس از آن داشت. لذا مسئولان هم بايد با توجه به اين نکات تصميمات خود را بگيرند.

مدير مسئول روزنامه پيام استان سمنان در ادامه با اشاره به اينکه برخي آقايان اين روزها به دنبال تضعيف تيم هسته‌اي مي‌باشند و دائما اين حرف را مطرح مي کنند که«کشور را فروختند،عزت ها را فروختند و...»گفت:توصيه مي کنم که به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي توجه کنند که فرمودند بنده به تيم مذاکره کننده هسته اي اطمينان دارم وآنان براي منافع ملي و مردم ايران تلاش مي کنند .

کواکبيان اجماع و انسجام داخلي، و اتحاد قواي کشور بر اساس رهنمودهاي رهبري، همدلي و همزباني مسئولان و گروهها را تنها راه پيروزي ايران مقابل ۱+۵ و گفت: اگر اين اتحاد و همدلي ايجاد نشود مسلما آنان نيز فشارهاي بيشتري به ايران وارد مي کنند و به دلواپسان نيز توصيه مي کنم محبت فرموده کمتر دلواپس باشند تا به اميد خداوند توافق نامه خوبي شکل بگيرد.

وي همچنين در رابطه با اينکه آيا پذيرش پروتکل الحاقي به معني بازرسي هاي غير متعارف از ايران است گفت:در حال حاضر چندين کشور دنيا همه مراحل پروتکل الحاقي را پذيرفته اند و لذا بايد به اين نکته توجه داشته باشيم که نظارت بر ايران بايد در چارچوب پروتکل و به صورت متعارف باشد و غير از آن پذيرفته نيست.

در پايان سخنراني جمعي از دانشجويان با طرح سوالات متعدد در خصوص اين بيانيه ديدگاه ها و دغدغه هاي خود را به صورت کتبي و شفاهي مطرح کردند که دکتر کواکبيان به آن پاسخ دادند.

دبير کل حزب مردم سالاري در پاسخ به سوالي در زمينه توسعه سياسي داخلي گفت: من بر اين باورم دولت همزمان با مذاکرات هسته اي نبايد از وضعيت معيشت مردم و توسعه سياسي داخلي غافل باشد و بايد بگويم تاکنون کار چشمگيري در اين زمينه ها صورت نگرفته است که اميدوارم وضعيت مطلوب تري را در آينده شاهد باشيم. به ويژه در مبحث حقوق شهروندي، توسعه وتقويت احزاب، به کارگيري نيروهاي توانمند در راستاي اهداف اعلام شده دولت تدبير و اميد.

وي افزود: ما نمي گوييم دست اندرکاران کليدي و مسئولان محوري و سياسي وزارتخانه ها حتما بايد اصلاح طلب باشند اما مي گوييم که حتماً کساني نباشند که با منويات دولت کنوني سابقه مخالفت دارند.


کد مطلب: 37

آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/news/37/توافق-نهايي-هسته-اقتدار-ايران-افزايش-مي-يابد

حسنا
  https://www.hosnanews.ir