سوال کواکبيان از رئيس مجلس

شما مستند به کدام ماده از آيين نامه درباره برنامه ششم از طرف مجلس به رهبري نامه نوشتيد؟

پاسخ لاريجاني: من از طرف رئيس مجلس نامه نوشتم نه به نمايندگي از مجلس!

28 مهر 1395 ساعت 1:35

مصطفي کواکبيان نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در نشست علني ديروز مجلس در تذکري آيين‌نامه‌اي نسبت به ارسال نامه رئيس مجلس به مقام معظم رهبري درباره لايحه برنامه ششم توسعه انتقاد کرد


مصطفي کواکبيان نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در نشست علني ديروز مجلس در تذکري آيين‌نامه‌اي نسبت به ارسال نامه رئيس مجلس به مقام معظم رهبري درباره لايحه برنامه ششم توسعه انتقاد و اظهار کرد: آقاي لاريجاني! شما با چه اختياري و بر اساس کدام ماده آيين‌نامه داخلي مجلس درباره لايحه برنامه ششم به رهبر معظم انقلاب نامه نوشته‌ايد؟! چرا شما از طرف مجلس به رهبر انقلاب نامه ارسال کرده‌ايد.

در ادامه علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: مگر نامه‌نگاري‌هاي بنده به نظر شما احتياج دارد؟! بنده از اين به بعد در کنار دفترم اتاقي قرار مي‌دهم که نامه‌هاي بنده به امضاي «پروفسور کواکبيان» ممهور شود! رئيس مجلس مي‌تواند نامه‌نگاري کند و اين انتقاد عجيبي است، بنده براي اينکه مشکل شما را حل کنم اين کار را انجام دادم، نه از طرف مجلس بلکه از طرف رئيس مجلس شوراي اسلامي به رهبر انقلاب نامه نوشتم. اگر مشکل را حل نمي‌کردم چه کاري مي‌خواستيد انجام دهيد؟

کواکبيان در پاسخ به لاريجاني گفت: آقاي رئيس چرا مي خواهيد همه چيز را با شوخي تمام کنيد. بنده حرف خيلي جدي دارم. بحث برنامه ششم بحث مهمي است، خب اجازه مي‌داديد مصوبات مجلس به شوراي نگهبان مي‌رفت و اگر شورا مجددا ايرادي وارد مي‌کرد، آن را به مجمع تشخيص ارسال مي‌کرديد.

لاريجاني در پاسخ به کواکبيان توضيح داد: آقاي کواکبيان! تفسير شوراي نگهبان اين است که اگر ايراد اصل 75 قانون اساسي در مصوبه‌اي وجود داشت، امکان ارجاع آن مصوبه به مجمع تشخيص وجود ندارد، در اين شرايط ما چه کاري بايد انجام مي‌داديم؟! بهتر است شما تفسير شوراي نگهبان درباره اصل 75 قانون اساسي را مطالعه کنيد.

کواکبيان در ادامه با تاکيد بر اينکه براي برنامه که اصل 75 مطرح نيست، گفت: حالا اخطار در موضوع را مطرح مي کنم.
وي با استناد به اصل 138 قانون اساسي اخطارش را اينطور بيان کرد: اين اصل به دولت اختيار مي‌دهد که تمامي آيين نامه ها را تصويب کند ولي در اينجا شما به دستگاه هاي اجرايي مثل وزارت بهداشت، رياست جمهوري و وزارت کشور و امثال اينها اختيار داديد استانداردها و شاخصها تصويب شوند.

لاريجاني در پاسخ به او گفت: شوراهاي مختلفي در کشور داريم که هر کدام وظايفي دارند و براساس وظايفشان تصميماتي مي‌گيرند. مجلس اين اختيار را به آنها داده ولي آيين نامه را دولت تصويب مي‌کند اما در اينجا گفته شده درباره برنامه ها تصميم‌گيري شود نه درباره آيين نامه، پس اخطار شما وارد نيست.


کد مطلب: 257

آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/news/257/مستند-کدام-ماده-آيين-نامه-درباره-برنامه-ششم-طرف-مجلس-رهبري-نوشتيد

حسنا
  https://www.hosnanews.ir