دبیرکل حزب مردم سالاری در دانشگاه علم و صنعت :

باید قانونی تصویب شود که عدم صلاحیت احراز شود

5 اسفند 1394 ساعت 2:15

کواکبیان : من معتقد هستم که قانون ما در زمینه رد صلاحیت ها اشکال دارد. ما نباید این را به دوازده نفر ختم کنیم. آقایان تقصیرشان به اینجا برمی‌گردد که قانون می‌گوید ما باید صلاحیتشان را احراز کنیم درحالی‌که ما می‌گوییم باید قانون تصویب شود که عدم صلاحیت احراز شود


دکتر مصطفی کواکبیان نامزد اصلاح طلبان در انتخابات مجلس دهم و دبیر کل حزب مردم سالاری روز دوشنبه در حضور جمعی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: من معتقد هستم که قانون ما در زمینه رد صلاحیت ها اشکال دارد. ما نباید این را به دوازده نفر ختم کنیم. آقایان تقصیرشان به اینجا برمی‌گردد که قانون می‌گوید ما باید صلاحیتشان را احراز کنیم درحالی‌که ما می‌گوییم باید قانون تصویب شود که عدم صلاحیت احراز شود یعنی هرکسی سالم نیست رد شود. شورای نگهبان فقط این دوازده نفر نیست، هزاران نفر در سطح کشور نیرو هستند که ممکن است در این زمینه سلیقه‌ای عمل کنند و ما باید جلوی این اتفاق را با قانون بگیریم.
به گزارش پایگاه خبری فریادگر، دکتر کواکبیان در حضور جمعی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران سخنان خود را با بیان جایگاه حضرت فاطمه برای جهانیان طبق حدیث قدسی آغاز کرد و ضمن تسلیت این ایام گفت: حدیث‌های قدسی حدیث‌هایی هستند که از زبان خداوندند ولی در قرآن نیامده‌اند. خداوند سبحان در یکی از این حدیث‌ها می‌فرماید: پیامبر اگر تو نبودی اساس خلقت را نمی‌آفریدم و اگر علی نبود تو را هم نمی‌آفریدم و اگر فاطمه نبود تو و علی را نمی‌آفریدم.
وی ادامه داد: ما بر این باور هستیم که ائمه اطهار و چهارده معصوم واسطه فیض وجود الهی هستند. منبع فیاض خداوندی از این طریق ارتباطی به ما می‌رسد. بر اساس آیه 124 سوره بقره ثابت می‌شود که امامت برتر از نبوت و ولایت برتر از امامت است. زمانی که حضرت ابراهیم نبی بود خداوند به او فرمود می‌خواهم مقام والاتری را به تو بدهم و آن امامت بود.
کواکبیان در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه حضرت فاطمه و مبسوط بودن بحث آن گفت: ما معتقدیم بعد از پیامبر که بالاترین مخلوقات است، حضرت علی(ع) است. من نمی‌دانم این داعشی ها می‌خواهند با این حدیث‌های قدسی که اهل سنت هم آن‌ها را قبول دارند چه‌کار کنند.
کاندیدای دوره دهم مجلس شورای اسلامی بحث خود را با اشاره به اهمیت انتخابات پیش رو ادامه داد و گفت: این تنها انتخاباتی است که در آن روسای سه قوه خودشان نامزد هستند. اولین انتخابات دولت دهم و اولین انتخابات بعد از برجام است و ویژگی‌های خاص خودش را دارد.
دبیر کل حزب مردم‌سالاری گفت: ما بیشتر از هر چیزی اعتقاد داریم باید مشارکت حداکثری را شاهد باشیم چراکه مشارکت حداکثری، قدرت، اقتدار ملی، حفظ تمامیت ارضی و... به جهانیان و قدرت‌های جهان ثابت می‌شود. همین قدرت‌هایی که در برجام یک‌طرف بودند و ما یک‌طرف. قدرت‌هایی که 80 درصد اقتصاد دنیا در دست آن‌ها است. 95 درصد انرژی هسته‌ای و سلاح‌های هسته‌ای در دست آن‌ها است.
وی با ادامه بحث اهمیت مشارکت مردمی گفت: افرادی امثال دکتر ظریف از خودشان قدرت ندارند، تکیه آن‌ها به بزرگی ملت است. این قدرت متعلق به مردم است و ظریف زبان این قدرت است. باید درصحنه باشند تا اشخاص اصلح عصاره واقعی آن‌ها باشد.
مدیرمسوول روزنامه مردم‌سالاری بیان کرد: این روزها بداخلاقی‌های انتخاباتی می‌بینیم که نمی‌توانیم حرفی نزنیم. پشتوانه لیست ما مردم هستند و هیچ نیازی نداریم که از خارج لیست ما را حمایت کنند. قدرت مال مردم است. البته آن‌هایی که به قدرت و ثروت وابسته هستند به خارج تکیه می‌کنند. وابستگی آدم را به لاک محافظه‌کاری می‌برد.
این کاندیدای مجلس دهم ادامه داد: من از حامیان طرح تلویزیون خصوصی در کشور هستم. رسانه ملی ما متأسفانه دیدگاه‌های یک‌جانبه‌ای را بیان می‌کند. کشورهای همسایه ما مثل ترکیه یا حتی افغانستان شبکه‌های خصوصی دارند و ما همچنان باید به یک‌صدا و سیما بسنده کرده ایم. البته با حساب‌وکتاب باید این اتفاق بیافتد. اصل 43 مربوط به قانون اساسی تلویزیون را دولتی می‌داند اما خیلی از چیزها را دولتی می‌داند. بانک‌ها هم جزو آن هستند. اما با یک مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام بانک‌ها را خصوصی کردند. پس ما می‌توانیم طرحی را به مجلس ارائه بدهیم و اگر شورای نگهبان مخالفت کرد به مجمع می‌فرستیم و با یک مصوبه از مجمع آن را راه‌اندازی می‌کنیم.
وی ادامه داد: البته خصوصی به این معنا نیست که هر چیزی که می‌خواهند پخش کنند. خیر، آن‌ها هم برای خودشان چهارچوبی دارند و قانونی برای آن‌ها وجود دارد. لذا ما اگر رسانه‌ای برای خودمان می‌داشتیم پاسخ این تهمت‌ها، اتهام‌ها و بداخلاقی‌ها را می‌دادیم. برخی حرف کم می‌آورند و الفاظی مانند اصحاب فتنه و BBC  و... را به کار می‌برند. بعد از این همه فیلترینگ شورای نگهبان بازهم ما را به خارج منتسب می‌کنند!  در لیست ائتلاف اصلاح طلبان 16 نفر ایثارگر داریم. اگر این‌ها نفوذی هستند من نمی‌دانم  پس چه کسانی خودی هستند؟
دکتر کواکبیان با اشاره به برنامه‌هایشان برای  مجلس گفت: ما برنامه‌هایی را مشخص کردیم و اولویت‌هایی را به آن‌ها داده‌ایم. ساختن وضعیت اقتصادی از اولویت‌های اول ما است. البته این به این معنی نیست که ما با دیگر حوزه‌ها کاری نداریم. برخی از مشکلات درهم‌تنیده شده‌اند و به هم وابسته هستند. مثلاً در بحث سیاست یکی از مشکلات ما فساد دستگاه‌های ما هستند که مثل خوره به جان اقتصاد ما افتاده است.
نماینده مجلس هشتم شورای اسلامی بیان کرد: مجلسی که پاک باشد می‌تواند جلوی فساد را بگیرد. من در مجلس هشتم سه نوع پول را دیدم که توزیع شد. البته ما را هیچ‌وقت قابل نمی‌دانستند و خدا را شکر جرئت نمی‌کردند به سمت ما بیایند! برای ریشه‌کن کردن فساد بخشی از آن به مجلس برمی‌گردد که باید برنامه ها را ریل‌گذاری کند.
وی در ادامه اشاره کرد: برای مجلس برنامه‌های ضربتی نیاز است مانند اشتغال جوانان، ایجاد امید در جامعه، آرامش و حفظ و بالا بردن میزان امنیت کشور و رونق اقتصادی که به وضعیت معیشت مردم باید داده شود. همه این موارد را در برنامه ششم توسعه که به گردن مجلس دهم افتاده است در نظرخواهیم گرفت.
دکتر کواکبیان در پاسخ به  سؤالی بحث مبنی بر اسامی لیست ائتلاف و اصلاح‌طلب نبودن برخی از افراد گفت: اگر افرادی با مواضع دیگر در این لیست هستند به معنای آن نیست که ما مواضع آن‌ها را قبول کردیم. اغلب چهره‌های ما را رد صلاحیت کردند. ما هم در بخش‌هایی مجبور بودیم با افرادی که وجه اشتراک داریم مانند حامیان دولت ائتلاف کنیم. ما با این افراد نقاط مشترکی داریم که با افرادی که در جبهه پایداری هستند نداریم. کسانی که باوجود تائید رهبری تیم هسته ای را مدام احضار می‌کردند و امضا جمع می‌کردند که نمی‌خواهد مذاکرات را ادامه بدهید.
وی ادامه داد: کسانی که از دیوار سفارت انگلیس بالا رفتند و وزیر خارجه ما را مجبور به عذرخواهی کردند و اخیراً هم سفارت عربستان را تسخیر کردند و در قضیه شیخ نمر که ما دست بالاتری داشتیم، دست ما را به زیر انداختند. کسانی که سواد زیادی ندارند و NPT را MPT می‌نویسند. کسانی که برای چوب گذاشتن لای چرخ دولت مدام وزیران را به مجلس می‌کشاندند. ما با این افراد مواضع مشترک نداریم.
دکتر مصطفی کواکبیان در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر رد صلاحیت‌ها و شورای نگهبان گفت: من معتقد هستم که قانون ما در این زمینه اشکال دارد. ما نباید این را به دوازده نفر ختم کنیم. آقایان تقصیرشان به اینجا برمی‌گردد که قانون می‌گوید ما باید صلاحیتشان را احراز کنیم درحالی‌که ما می‌گوییم باید قانون تصویب شود که عدم صلاحیت احراز شود یعنی هرکسی سالم نیست رد شود. شورای نگهبان فقط این دوازده نفر نیست، هزاران نفر در سطح کشور نیرو هستند که ممکن است در این گزینه سلیقه‌ای عمل کنند و ما باید جلوی این اتفاق را با قانون بگیریم.
وی ادامه داد: در مجلس خبرگان هم همین است. مگر رهبر فقط باید فقیه باشد یا اعضای مجلس خبرگان باید فقط مجتهد باشند؟ آن‌هم اجتهادشان از طریق امتحان اثبات شود؟ رهبر باید عادل باشد، شجاع باشد، مدیر باشد، مدبر باشد، بینش سیاسی داشته باشد، آگاه به امور زمانه باشد. ما می‌توانیم بگوییم در مجلس خبرگان هم علاوه بر مجتهد باید افرادی مانند جامعه‌شناس و مدیر و... هم حضورداشته باشند.
در پایان دکتر کواکبیان در پاسخ به سؤالی مبنی بر موضعش در رابطه با رفع حصر گفت: من همیشه گفته‌ام که این مسئله بالاخره باید به شکلی پایان بیابد. در تلویزیون هم گفتم اگر رهبر محبت بفرمایند و دولت اقدام کند می‌توان مصوبه حصر را لغو کرد. این مصوبه‌ای است که توسط شورای امنیت ملی تصویب‌شده است و با دستور رهبر می‌تواند برداشته شود. یا در مورد ممنوع‌التصویری و بیانی آقای خاتمی هیچ مصوبه قانونی وجود ندارد. البته دستور قوه قضائیه است و ما هم عمل می‌کنیم اما باید قانونی آن را دنبال کرد


کد مطلب: 150

آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/news/150/باید-قانونی-تصویب-شود-عدم-صلاحیت-احراز

حسنا
  https://www.hosnanews.ir